Buntband kan vi!

KACAB har ett ständigt växande sortiment av kvalitativa produkter till bra priser!
Se vårt sortiment!

Vad är Buntband? Till vad används dem?

KACAB har buntband för er!

KACABs buntband är en typ av semi-permanent förband. Ett buntband är en typ av fästelement, för att hålla objekt tillsammans, främst elektriska kablar eller ledningar. På grund av dess låga kostnad och användarvänlighet finns de överallt i ett brett spektrum av tillämpningar. Ursprungligen användes de för att hålla samman ledningar i flygplan, men har sedan dess fått många andra användningsområden. Dessa tillverkas nästan alltid i plast, vanligtvis nylon, men de finns också i rostfritt stål. Det finns band i rostfritt stål, med eller utan beläggning, används ofta vid utomhusbruk och i krävande miljöer. Våra band med metallinnehåll används inom läkemedels- och livsmedelsindustrin.

Vad betyder buntband?

Ett buntband eller strap, också känt som ett kabelband, är en typ av fästelement, för att hålla objekten tillsammans,  till exempel elektriska kablar eller ledningar. 

Design och användning 

Det finns många olika varianter och design, men de flesta har samma princip – ett band som har kuggar på ena sidan. I den ena änden av bandet sitter ett lås som bandet träs in i. Då bandet spänns, kommer en spärrklaff i låset löpa över kuggarna och förhindra att bandet öppnar sig. Produkten är normalt inte avsedda att återanvändas.

Ett verktyg (buntbandspistol) kan användas för att applicera ett buntband med en specifik grad av spänning. Verktyget kan klippa av den överflödiga ”svansen” jäms med huvudet för att undvika en skarp kant som annars skulle kunna orsaka skada.

 

Utöka livslängden

För att öka motståndskraften mot ultraviolett ljus för utomhusapplikationer, innehåller nylonet minst 2% kimrök. Detta för att få största möjliga motståndskraft mot UV-strålning och utöka buntbandets livslängd. Blåa levereras bland annat till läkemedels- och livsmedelsindustrin och innehåller metallspån så att de kan upptäckas genom industriella metalldetektorer. Band i rostfritt stål finns med plastbelagd yta, detta för att förhindra kontaktkorrosion mellan olika material. Rostfria band används ofta i extrem miljö med till exempel höga temperaturer, syror m m. Band tillverkade av ETFE (Tefzel) används i riktigt extrema miljöer där höga temperaturer finns. Växtindustrin använder ibland band som är speciellt flexibla för att bland annat binda upp plantor vid stöttande pinnar. Tvätterier och klädindustrin förseglar ofta sina kläd-/tvättsäckar med förseglingsbara band.

Har ni frågor angående buntband kontakta KACAB Teknik AB!

Se vårt ständigt växande sortiment!

KACAB Teknik AB har ett ständigt växande sortiment av kvalitativa produkter till bra priser!
Våra övriga buntband

Att tänka på innan man köper buntband!

Kontakta KACAB Teknik AB för mer information!
Buntband

KACAB har ett ständigt växande sortiment
av kvalitativa produkter till bra priser!

Vi är experter på buntband, klicka nedan för att ta del av vårt stora sortiment
Se vårt sortiment

2-Lock buntband - överlägsen prestanda!

Kontakta KACAB Teknik AB för mer information!

Vi hjälper er att hitta den bästa lösningen!

Kontakta KACAB Teknik AB för mer information!

Välkommen till Kacab Teknik AB!

Email: info@kacab.se
Telefon: 031-711 93 00
Tveka inte att kontakta oss - Vi är experter på Krympslang, Buntband och Kabelskor
    KACAB har ett ständigt växande sortiment
    av kvalitativa produkter till bra priser!

    Se vårt sortiment