KACAB hjälper dig att välja rätt krympslang!


Guide till vår Krympslang!

Välj rätt krympslang:

Valet av krympslang påverkas av applikationens förutsättningar. Omgivningens temperatur, önskad krympgrad och om krympslangen ska vara limbestruken eller inte är några frågeställningar som påverkar valet av krympslang.
Vi har sammanställt några enkla frågeställningar som underlättar valet av krympslang upp till 1000V. 

Frågor som hjälper dig:

Är det för generell användning eller finns det särskilda krav?
Särskilda krav kan tex vara hög temperatur, kemisk motståndskraft, annat godkännande/certifikat eller märkning. 

Med eller utan lim?
En limbestruken krympslang har ett lager med smältlim på insidan som i huvudsak fyller två funktioner. Att skapa en fuktbarriär och ett bättre grepp mellan kabel och krympslang. Limbelagda krympslangar kallas ibland för dual wall. 

Vilken diameter och krympgrad (krympförmåga) behövs?
Storlek bör väljas så att krympning sker med minst 20% och max 80%. Krympgraden talar om hur mycket krympslangen krymper. Exempel på krympgrad 3:1 med en okrympt diameter av 45 mm krymper ner till 15 mm. Viss krympning sker även på längden.

Vilken väggtjocklek behövs?
Det finns tunn-/mellan-/tjockväggad krympslang. Krympslangens väggtjocklek är alltid definierad vid maximal krympning. Det innebär att krympslangen alltid är tunnare innan installation. En tunnväggad krympslang är mer flexibel, kan levereras på rulle och går snabbare att krympa. En tjockväggad krympslang isolerar bättre och ger ett bättre mekaniskt skydd mot nötning. 

Krympslang

krympslangs sortimentet finns:
• Tunnväggiga krympslangar • Mediumväggade krympslangar • Tjockväggade  krympslangar • Enkel vägg, dubbel vägg (dual wall) • Krympslang i olika längder & på rulle • Flamhämmande krympslang • Krympslang med lim och krympslang utan lim • Krympslang tillverkad av polyolefin (POX), Elastomer (PES), Fluorpolymer (FPM), polyvinylidenfluorid (PVDF) och polytetrafluoretylen (PTFE) mm mm.

Krympslangen finns i olika krympförhållanden från 2:1 upp till 6:1 för olika applikationer.

Klicka här för att läsa mer om hur man väljer rätt krympslang

Kontakta oss!

Slå oss en signal eller fyll i formulär nedan så kontaktar vi er så snart som möjligt.